نقاشی ساختمان یکی از ساده ترین راه ها برای تغییر دکوراسیون داخلی است. تغییر رنگ در فضای خانه یا هر فضای دیگری می تواند در روحیه انسان تاثیر بگذارد. در نقاشی ساختمان، کثیفی ها، خرابی ها و جای میخ ها همه از بین می روند، این در صورتی است که هزینه اجرای رنگ آمیزی خانه نسبت به کاغذ دیواری،میکروسمنت و کناف کمتر است. هر چند می توان نقاشی ساختمان را به صورت ترکیبی با موارد گفته شده به کار برد. به این نکته دقت داشته باشید قبل از اجرای نقاشی ساختمان، باید با انواع نقاشی ساختمان و قیمت نقاشی ساختمان بیشتر آشنا شوید تا بهترین تصمیم را برای تغییر دکوراسیون داخلی بگیرید.
در ادامه ویدیویی می بینید که بخشی از ویدیو های ما در یوتویب می باشد برای دیدن ویدیوهای کامل می توانید رو یوتویب کیلیک کنید.
قیمت نقاشی ساختمان 1403
مسلما قبل از اجرای هر آیتمی از دکوراسیون داخلی، باید هزینه اجرای آن را برآورد کنید، سوالی که در این قسمت و همه آیتم های خانه پیش می آید، هزینه اجرای آن چقدر است. برای اجرای نقاشی ساختمان از انواع رنگ های روغنی، پلاستیک، اکریلیک و غیره استفاده می کنند. قیمت رنگ ها در بازار متفاوت است و با انتخاب هر کدام از این رنگها، هزینه نقاشی ساختمان می تواند تغییر پیدا کند، عوامل تاثیرگذار در رنگ آمیزی خانه شامل موارد زیر است.
برای دیدن قیمت نقاشی ساختمان به مقاله بچه مهندس مراجعه کنید.
- انتخاب نوع رنگ
- دستمزد نقاش ساختمان
- مقدار خرابی و کثیفی
- وجود کناف یا ابزارهای دست گیر بر روی دیوار یا سقف
- متراژ کار
- اجرای نقاشی ساختمان در تهران یا شهرستان
انواع نقاشی ساختمان
با توجه به رنگ ها و طرح هایی که در بازار وجود دارند، نقاشی ساختمان به انواع گوناگون تقسیم می شود که رنگ ها و طرح های مختلف، نوع نقاشی ساختمان را تعیین می کند. متداول ترین رنگ هایی که در نقاشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد رنگ های روغنی، پلاستیک و آکریلیک است. همچنین نقاشی ساختمان ساده یکی از متداوال ترین طرح هایی است که در رنگ کاری خانه استفاده می شود در این طرح برای نقاشی ساختمان دیوار از سفید استخوانی و برای سقف از سفید لاجوری استفاده می کنند. در ادامه انواع نقاشی ساختمان به همراه مزایا و معایب آن را به شما می گوییم.
نقاشی ساختمان با رنگ روغنی
یکی از متداول ترین رنگ هایی که در نقاشی ساختمان استفاده می شود، رنگ روغنی است، این رنگ ها به سه دسته براق، مات و نیمه براق یا (نیمه مات) تقسیم می شوند. معمولا برای نقاشی ساختمان دیوار از رنگ روغنی استفاده می کنند. علت این کار قابلیت شستشوی صد در صد آن است.
همینطور برای رنگ آمیزی درهای چوبی،آهنی، ام دی اف و انواع فلزات و همچنین کابینت های فلزی و ام دی اف از رنگ روغنی استفاده می کنند. اجرای نقاشی ساختمان با رنگ روغنی زمان بر است و تعداد نفر بیشتری برای تحویل پروژه نیاز است.
مزایا و معایب رنگ روغنی
- قابلیت شستشو بالا
- قابلیت اجرا بر روی هر سطحی دارد
- داشتن بوی تند
- اجرای زمان بر
نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک
برای نقاشی سقف سالن پذیرایی و اتاق خواب از رنگ پلاستیک استفاده می کنند. در صورتی که از این رنگ بر روی دیوار استفاده کنید، قادر به تمیز کردن دیوار با دستمال مرطوب نخواهید بود. البته ذکر این نکته لازم است، اجرای نقاشی ساختمان با پلاستیک بدون بو می باشد. از همین رو پیشنهاد ما استفاده از رنگ های روغنی و آکریلیک بر روی دیوار و استفاده از رنگ پلاستیک بر روی سقف می باشد. برای ساخت رنگ پلاستیک از پودر لاجورد در نقاشی ساختمان استفاده می کنند که پوشش رنگ پلاستیک را بالا می برد.
مزایا و معایب رنگ پلاستیک
- سرعت اجرا بالا
- بدون بو بودن
- قابلیت شستشو ندارد
نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک
اجرای رنگ آکریلیک بر روی دیوار متداول است، همچنین برای نقاشی ساختمان نما از نوع خاص این رنگ استفاده می کنند. رنگ آکریلیک قابلیت شستشو دارد و بدون بو می باشد. به این نکته دقت داشته باشید که قابلیت شستشوی رنگ روغنی بیشتر از رنگ آکریلیک است.
پیشنهاد ما استفاده از رنگ آکریلیک و پلاستیک برای خانه است این رنگ ها بدون بو هستند و سرعت اجرای بالایی دارند.
مزایا و معایب رنگ آکریلیک
- بدون بو بودن
- قابلیت شستشو متوسط
- قابلیت اجرا بر روی هر سطحی ندارد
نقاشی ساختمان با رنگ مولتی کالر
این نوع از نقاشی ساختمان متداول نیست و کاربرد فراوانی ندارد. از رنگ مولتی کالر برای پارکینگ ها و راه پله ها استفاده می کنند. این رنگ از دو لایه تشکیل شده است که لایه اول پس زمینه لایه دوم است. لایه دوم به صورت رشته هایی است که برای زیبایی و مقاومت بیشتر رنگ استفاده می شوند. جنس لایه اول از رنگ پلاستیک یا اکریلیک می باشد. برای اجرا این رنگ به پیستوله و موتور بادی نیاز دارید.
نقاشی ساختمان با شابلون
یکی از جذاب ترین کارها در نقاشی ساختمان اتاق خواب، استفاده از شابلون است، استفاده از شابلون در اتاق خواب و نقاط کانونی به دلیل طرح های زیبایی که دارد، رواج بیشتری دارد. به این نکته دقت داشته باشید که اجرای هر گونه طرحی منوط به طرح شابلون است، شابلون ها قطعات پلاستیکی هستند که با استفاده از دستگاه های لیزر برش می خورند و در طرح ها و اندازه های گوناگون ساخته می شوند.
رنگ مناسب هر فضا در نقاشی ساختمان کدام است؟
رنگ مناسب برای دیوارها
از آنجایی که دیوارها مستعد آلودگی و کثیف شدن هستند پیشنهاد می شود برای نقاشی ساختمان دیوار از رنگ های روغنی و اکریلیک استفاده کنید، این رنگ ها قابلیت شستشو دارند و در صورت کثیف شدن دیوار می توانید با دستمال مرطوب، کثیفی ها را از بین ببرید. برای نقاشی ساختمان دیوار در اتاق خواب، سالن پذیرایی و آشپزخانه استفاده از رنگ روغنی و رنگ اکریلیک توصیه می شود.
رنگ مناسب برای سقف ها
برای نقاشی سقف سالن و اتاق خواب از رنگ پلاستیک استفاده می کنند. موج گچ کاری معمولا در سقف ها بیشتر از دیوارهاست و همچنین سقف ها در معرض آلودگی کمتری نسبت به دیوار هستند از آنجایی که رنگ پلاستیک خرابی و موج را کمتر نشان می دهد و هزینه اجرای پایین تری نسبت به رنگ روغنی و اکریلیک دارد توصیه می شود برای سقف ها از رنگ پلاستیک استفاده کنید.
رنگ مناسب برای آشپزخانه
در ساختمان های قدیمی، سقف آشپزخانه از سالن جدا میشده است اما در طراحی های جدید، سقف را از هم جدا نمی کنند. در صورتی که سقف آشپزخانه جدا شده باشد می توانید از رنگ روغنی برای این قسمت استفاده کنید و در صورتی که سقف آشپزخانه با سالن پذیرایی یکی باشد، از رنگ پلاستیک استفاده کنید. دیوار آشپزخانه حتما از رنگ روغنی باشد تا در صورت کثیفی، بتوان آن را تمییز کرد.
رنگ مناسب برای کمد دیواری
برای رنگ آمیزی کمد دیواری از رنگ پلاستیک استفاده می کنند و برای در کمد دیواری از رنگ روغنی استفاده می کنند.
نقاشی ساختمان اداره
برای رنگ آمیزی یا نقاشی ساختمان اداری، در صورتی که ساختمان اداره نوساز باشد، می توانید از رنگ روغنی استفاده کنید اما در غیر این صورت باید از رنگ های بدون بو استفاده کنید.( رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک)
مراحل اجرای نقاشی ساختمان
اجرای نقاشی ساختمان با غلطک، سرعت اجرای رنگ آمیزی خانه را چند برابر کرده است از همین روغلطک بین نقاشان ساختمان جایگاه ویژه ایی پیدا کرده است. مدت زمان اجرای نقاشی ساختمان با غلطک برای یک واحد 60 یا 70 متری حداقل 4 روز و حداکثر 6 روز زمان می برد. این در صورتی است که در گذشته برای اجرای یک واحد 60 متری حداقل 20 روز کاری زمان نیاز بود.
ترتیب اجرای نقاشی ساختمان به شکل زیر است
- باز کردن ترک ها و درآوردن میخ ها:
اولین مرحله از نقاشی ساختمان باز کردن ترکها و درآوردن میخ ها از دیوار و سقف است. در این مرحله تمام ترک های بزرگ و حتی مویرگی به وسیله ابزار تیغ یا کارتک باز می شوند. - بتونه کاری و گچ کاری:
تمام ترک ها و سوراخ هایی که در مرحله قبل باز کردیم با بتونه پر می کنیم، در صورتی که دیوار شما نم کشیده باشد و تبله کرده باشد ابتدا گچ دیوار را می تراشیم و بعد از خشک شدن دیوار، شروع به گچ کاری و بتونه کاری می کنیم. - سنباده کاری بر روی دیوار و سقف:
در این مرحله تمام دیوار به خصوص قسمت هایی از دیوار که بتونه کشیده شده است را سنباده می کشیم، این کار باعث می شود تمام زبری های دیوار از بین برود. یکی از فاکتورهای مهم در نقاشی ساختمان، سنباده زدن است. - رنگ آمیزی دست اول ( آستری اول):
پیشنهاد می شود رنگ آمیزی سقف زود تر ازنقاشی ساختمان دیوار انجام شود اما به صورت کلی رنگ کاری دیوار آخرین مرحله ایی است که انجام می شود اگر دقیق تر بگویم رنگ آمیزی سقف قبل از آستری نهایی تمام می شود. - بتونه کاری دوباره:
بعد از نقاشی ساختمان دیوار، خرابی های بیشتری بر روی دیوار ظاهر می شود علت این امر از بین رفتن آلودگی های دیوار و درخشش بیشتر دیوار است. در این مرحله تمام خرابی هایی که مشاهده می کنید را دوباره لکه گیری می کنید. به این مرحله از نقاشی ساختمان لکه گیری می گویند. - سنباده کاری مجدد:
سنباده کاری در این مرحله حتی مهم تر از مرحله سه است. چرا که پس از این مرحله، دیوار شما آماده رنگ آمیزی نهایی قرارمیگیرد و اجرای سنباده با شدت زیاد می تواند دیوار شما را خراب کند. - رنگ آمیزی دست دوم (آستری دوم):
در این مرحله از نقاشی ساختمان باید رنگ نهایی خود را انتخاب کنید و به مقدار مناسب بسازید تغییر رنگ در مرحله بعد( آستری سوم) کار درستی نیست. - رنگ آمیزی نهایی( رنگ رویه):
قبل از اجرای رنگ نهایی توصیه می شود یک سنباده کهنه با شدت خیلی کم بر روی دیوار کشیده شود این کار باعث می شود زبری های دیوار کم تر شود. دقت داشته باشید سنباده کاری در این مرحله خیلی نرم و آرام صورت می گیرد. بعد از این کار رنگ رویه یا دست سوم اجرا می شود. در صورتی که دیوار یا سقف شما با رنگ نهایی پوشش کافی پیدا نکند مجبور خواهید بود یک دست رنگ اضافی بر روی دیوار بکشید تا پوشش لازم را ایجاد کند.
ابزارهای نقاشی ساختمان
هر کاری ابزار مخصوص خود را دارد و بدون این ابزار هیچ کاری امکان پذیر نیست. به عنوان مثال فردی که در نقاشی ساختمان مهارت دارد در نظر بگیرید، این فرد بدون ابزارهیچ کاری نمی تواند انجام دهد. در ادامه با ابزارهای نقاشی ساختمان بیشتر آشنا می شوید.
- قلم مو
- غلطک
- سینی غلطک
- دسته غلطک
- سطل رنگ نقاشی
- تیغ و کاردک
- نردبان