برای اجرای کاشی و سرامیک روش های گوناگونی وجود دارند. در این مقاله ابتدا به اجرای کاشی ها می پردازیم که بر روی دیوار ها اجرا می گردنند سپس به توضیح سرامیک کاری می پردازیم که بیشتر در کف ها اجرا می گردند. همچنین در انتها فیلمی مرتبط با اجرای کاشی و سرامیک قرار داده ایم.
انواع روش های اجرای کاشی
- روش دوغاب ریزی
- روش ملات گذاری
- روش چساندن با با چسب مخصوص کاشی
روش دوغاب ریزی
اول از همه این رو بهتون بگم. مهمترین نکته در این روش فاصله دیوار مبنا تا کاشی است و همچین در اجرای رج اول از کاشی باید بیشترین دقت را داشت، چون مبنای تمام کاشی هاست. خوب بریم سراغ اجرا کاشی ،برای اجرای رج اول کاشی لازم است خط تراز را با استفاده از شیلنگ تراز یا تراز لیزری بر روی دیوار ایجاد کنیم این خط تراز مبنای ارتفاع کار ماست بعد از مشخص شدن خط تراز برای ایجاد یک بستر مناسب، ماسه را در قسمت هایی که قرار است کاشی کاری انجام شود می ریزیم و با ابزار های مناسب آن را می کوبیم برای درک بیشتر شما مثالی را می زنم.
فرض کنید یک دیوار به طول سه متر داریم مسلما خاک موجود تراز نبوده و قسمتی از آن 5cm بالا و قسمت دیگر آن 2cm بالا است پس برای تراز کردن سطح از ماسه استفاده می کنیم.
بعد از انجام کارهای بالا در دو طرف دیوار یک کاشی نصب می شود اینکار به منظور ریسمان کردن کار انجام میشود. به این نکته دقت داشته باشید که حداقل فاصله کاشی تا دیوار باید سه سانتی متر از بیرونی ترین نقطه دیوار در نظر گرفته شود. برای نصب کاشی به دیوار با رعایت فاصله از گل خاک رس یا چسب مخصوص که با اسم 1,2,3 در بازار موجود است استفاده می کنند.پس از اجرای کامل رج اول به صورتی که گفتم به مرحله دوغاب ریزی می رسیم دقت داشته باشید فقط یک سوم از ارتفاع کاشی دوغاب ریزی میشود و بعد از خودگیری دوغاب مرحله دوم دوغاب ریزی شروع میشود.بقیه رج های کاشی را نیز به همین ترتیب انجام میدهیم
روش ملات گذاری
این روش فقط مختص رج های آخر کاشی است زمانی که شرایط برای دوغاب ریزی مناسب نباشد. در این روش ملات ماسه سیمان به روش سیمان کاری به دیوار می چسبانند و سپس کاشی به ملات ماسه سیمان می چسبد. در تکمیل این روش می توان چسب مخصوص کاشی را بر روی ملات استفاده کرد و سپس کاشی را چسباند.
روش چسباندن با جسب مخصوص کاشی
این روش بیشتر برای سطوحی که قبلا کاشی کاری شده و نیاز به مرمت و بازسازی دارند استفاده میشود. در این روش ابتدا سطح زیر کار را با تیشه زخمی نموده(با تیشه به سطح کاشی ضربه می زنیم) و آن را شستشو می دهیم تا عاری از هر گونه گرد و غبار و چربی شود. در انتها چسب مخصوص کاشی کاری را با استفاده از ماله مخصوص میزنیم و کاشی را بر روی این چسب می چسبانیم
زمانی که از این روش بخواهییم در دست اول استفاده کنیم( درکارهای نوساز) ابتدا دیوار را با ملات ماسه سیمان اندود می کنیم سپس چسب را بر روی این ملات میزنیم و در انتها کاشی را می چسبانیم.
اخرین مرحله از نصب کاشی،بند کشی است در این مرحله شما تمام بندهای موجود بین کاشی را با استفاده از ملات ساخته شده بند کشی می کنیم این ملات با توجه به نیاز ما با سیمان سیاه یا سیمان سفید به علاوه پودر سنگ ساخته میشود همچنین پس از مرحله بند کشی این بندها با گونی نخی تمیز میشوند.
اگر می خواهید تفاوت کاشی و سرامیک بیشتر بدانید اینجا کیلیک کنید
روش اجرا سرامیک بر روی کف ها
زیر سازی بستر
اولین مرحله از سرامیک کاری زیر سازی مناسب آن است. این زیر سازی یا از قبل مناسب بوده یا باید شرایط را برای گام های بعدی آماده کنیم. منظورم از آماده سازی زیر سازی، رساندن آن به تراز مدنظر است که یا با خاک و نخاله های مناسب(عاری از گچ و نخاله گچی) انجام میشود یا به وسیله ملات ماسه و سیمان یا به وسیله هر دو متریال ( خاک و ملات ماسه سیمان) انجام می شود.
نصب سرامیک کف
پس از انجام مرحله بالا ملات ماسه و سیمان یا ملات سیمان سفید به علاوه پودر سنگ را می سازیم. و در هر قسمت از کف که قراره است سرامیک نصب شود به مقدار لازم از ملات ساخته شده را می ریزیم و با ابزارهای مانند شمشه یا ماله ملات را پخش می کنیم و سرامیک را بر روی این ملات قرار می دهیم و با چکش پلاستیکی بر روی سرامیک ها ضربه می زنیم تا هوای زیر سرامیک خارج شود. پس از تراز کردن سرامیک اول سرامیک دوم را اجرا می کنیم و این سرامیک ها را با اسپیسر به یکدیگر می چسبانیم.
مرحله دوغاب ریزی
پس از تمام شدن سرامیک کاری تمام اسپیسر ها را بر میداریم و روی سرامیک های اجرای شده دوغاب می ریزیم و با طی های پلاستیکی دوغاب را در تمام سطوح سرامیک پخش می کنیم تا تمام درزهای با دوغاب پر شود. دوغاب مورده استفاده در این مرجله رقیق تر بوده و از سیمان سفید یا سیاه به علاوه پودر سنگ ساخته می شود. به این نکته دقت کنید برای دوغاب ریزی حتما باید 12 الی 24 ساعت از تمام شدن سرامیک کاری گذشته باشد.
لازم به ذکر است برای اجرای سرامیک می توان از روش چسباندن با چسب مخصوص نیز استفاده کرد به شرطی زیرسازی مناسب باشد(زیر کار ما سرامیک باشد) یا با ملات ماسه و سیمان زیر سازی را فراهم کرد. در کل می توانم بگویم اجرای کاشی و سرامیک شبیه به یکدیگر بوده و نکات مشترک زیادی دارند.