مقالات نقاشی ساختمان

راهنمای خرید رنگ اکریلیک ساختمان

رنگ اکریلیک ساختمانی

یکی دیگر از رنگهای پر کاربرد در نقاشی ساختمان، رنگ اکریلیک ساختمانی است که می توان به مزایایی مانند، قابلیت شستشو، نداشتنن بوی بد و تنوع رنگ بالا اشاره کرد. این رنگها بر پایه آب هستند که به صورت رنگ خام (رنگ سفید)‌ و رنگ کامپیوتری در بازار وجود دارند. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با رنگ اکریلیک ساختمانی بیشتر آشنا شوید. همچنین در ادامه مقایسه جالب بین رنگ اکریلیک با رنگ هایی مانند رنگ روغنی و رنگ پلاستیک داریم.

معرفی رنگ اکریلیک ساختمانی در نقاشی

چند سال پیش بود که این رنگ به بازارهای ایران راه پیدا کرد اما به علت ویژگی های مثبتی که داشت،‌ خیلی زود جایگاه مناسبی بین افراد پیدا کرد. این رنگ از ترکیب حلال نفتی و حلال آبی ساخته می شود.
به همین خاطر است که ویژگی هایی از رنگ روغنی و ویژگی هایی از رنگ پلاستیک دارد. رنگ های اکریلیک بر پایه آب هستند و همانطور که در مقاله معرفی رنگ پلاستیک گفته ایم، رنگ هایی که بر پایه آب هستند، بدون بو حساب می شوند. رنگ های اکرلیک ساختمانی با شعار( رنگ های بدون بو و قابلیت شستشو) در بازار مطرح هستند.
نداشتن بوی بد در این رنگها، ثابت شده است اما قابلیت شستشویی که شما در رنگ های روغنی دیده اید در رنگ اکریلیک وجود ندارد اما نسبت به رنگ های پلاستیک قابل شستشو ترند و می توان روی این رنگ ها دستمال مرطوب کشید اما شستشوی صد در صد ندارند.

نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ساختمانی
نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ساختمانی

کاربر رنگ اکریلیک ساختمانی در نقاشی ساختمان

از رنگ اکریلیک در سطوح گچی، کناف، چوبی، سیمانی و حتی فلز استفاده می کنند. فقط به این نکته دقت داشته باشید برای رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان از نوع مقاوم تر آن استفاده کنید که در بازار موجود می باشد و به اصطلاح رنگ نما معروف هستند.

انواع رنگ اکریلیک ساختمانی در بازار

رنگ هایی که در بازار مشاهده می کنید در اندازه ها و شکلهای مختلف می باشند. این رنگ ها در ظرف های یک کیلیویی، هفت کیلیویی و چهارده کیلویی در بازار وجود دارند. این رنگ ها معمولا به رنگ سفید هستند که برای ساخت رنگ مد نظرتان باید مادر رنگ اکریلیک را تهیه کنید که در ظرف های 250 گرمی وجود دارند.
برای نقاشی ساختمان با رنگ مد نظرتان دو راه وجود دارد که در پایین به آن ها اشاره کرده ایم.

1- خرید رنگ سفید اکریلیک و مادر رنگ اکریلیک. با اضافه کردن چند قطره از مادر رنگ به رنگ اصلی (رنگ سفید)، رنگ مدنظرتان ساخته می شود. ساخت این رنگ ها به صورت دستی است و توسط شخص ساخته می شود.

2- خرید رنگ کامپیوتری. همانطور که از این اسم این رنگ پیداست، ساخت این رنگ توسط دستگاه و با دستور کامپیوتر ساخته می شود. برای ساخت رنگ کامپیوتری، کافیست کد مد نظرتان را انتخاب کرده و به کامپیوتر انتقال دهید. بعد از مدت زمان مشخص می توانید رنگ مد نظرتان را تحویل بگیرید.

رنگ پرایمر، نوع دیگری از رنگ اکریلیک ساختمانی است که برای زیرکار رنگ اکریلیک استفاده می شود. این رنگ نوع کیفیت پایین تر و ضعیف شده، رنگ اکریلیک است که به دلیل قیمت پایین تر، از این رنگ در لایه های یک و دو برای نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک استفاده می کنند.

رنگ آمیزی دیوار با رنگ اکریلیک کامپیوتری
رنگ آمیزی دیوار با رنگ اکریلیک کامپیوتری

مزایا رنگ اکریلیک

  • نداشتن بوی بد
  • سرعت اجرای بالا
  • قابلیت شسشتو
  • دوام بالا
  • تنوع رنگ فراوان

برای آشنایی بیشتر با انواع رنگ روغنی به مقاله ما در سایت بچه مهندس سر بزنید.

تفاوت رنگ اکریلیک ساختمانی با رنگ روغنی

  • مدت زمان خشک شدن: یکی از مهممترین تفاوت ها در این دو رنگ، مدت زمان خشک شدن آن هاست. رنگ روغنی به دلیل داشتن رزین های نفتی، مدت زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند،‌ این در حالی است که رنگ اکریلیک همانند رنگ پلاستیک بر پایه آب می باشد و سرعت خشک شدن بالایی دارند.
    این تفاوت می تواند سرعت اجرای نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک را افزایش دهد به طوری که رنگ آمیزی خانه 70 متری با رنگ اکریلیک سه الی چهار روز زمان می برد اما با رنگ روغنی 5 الی 7 روز زمان می برد.
  • بوی بد: یکی دیگر از این تفاوت ها، نداشتن بوی بد رنگ اکریلیک ساختمانی است. این تفاوت زمانی مشخص می شود که ساکن خانه هستید و تصمیم به رنگ آمیزی خانه گرفته اید. در صورتی که از رنگ روغنی برای نقاشی ساختمان استفاده کنید، برای تنفس و استراحت دچار مشکل می شوید. لازم به ذکر است در خانه هایی که افراد مسن یا کودک با بیماری زمینه ای مانند بیماری قلبی یا تنفسی دارند، باید از رنگهای پایه آب ( اکریلیک یا پلاستیک ) استفاده کنید.
  • قابل اجرا در هر سطحی: از مزایایی که رنگ روغنی دارد، قابلیت اجرا بر روی هر سطحی است. به عنوان مثال اجرا رنگ اکریلیک بر روی سطوح فلزی پیشنهاد نمی شود چرا که ماندگاری کمتری بر روی سطوح فلزی دارند.
رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک

تفاوت رنگ اکریلیک ساختمانی با رنگ پلاستیک

  • قابلیت شستشو: مهمترین تفاوت رنگ اکریلیک ساختمانی با رنگ پلاستیک، قابلیت شستشو رنگ اکریلیک است که رنگ پلاستیک این ویژگی را ندارد.
  • هزینه نقاشی: هزینه اجرای این دو رنگ با یکدیگر متفاوت است و اگر به دنبال نقاشی ساختمان ارزان هستید به سراغ رنگ پلاستیک بروید.

در مقاله معرفی رنگ پلاستیک، آموزش نقاشی ساختمان با رنگهای پایه آب را گذاشته ایم که برای رنگ اکریلیک نیز صدق می کند. نکته ای که باید دقت داشته باشید همانطور که در بالا گفتیم برای رنگ آمیزی لایه های اول و دوم رنگ از رنگ پرایمر استفاده کنید.

ویدیو بچه مهندس در کانال یوتیوب مرتبطا با اجرای نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک را در اینجا ببنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *