مقالات نقاشی ساختمان

ساخت انواع بتونه روغنی، پلاستیک و کناف

ساخت انواع بتونه

بتونه یکی از متریال های اصلی در نقاشی ساختمان است که برای درزها، ترک ها و نواقص دیوار استفاده می شود. اجرای بتونه می تواند سطحی یکدست و صاف را برای دیوارهای شما به ارمغان بیاورد. در ادامه به انواع بتونه و نحوه ساخت آن ها می پردازیم که خوانن این مقاله کمک شایانی به انتخاب بتونه می کند. همچنین می توانید فیلم طرز تهیه بتونه روغنی را مشاهده کنید که توسط گروه ساختمانی بچه مهندس ضبط شده است. برای دیدن قیمت نقاشی ساختمان به مقاله ما سر بزنید.

بتونه چیست

بتونه ماده خمیری شکلی است که از ترکیب چند متریال باهم ساخته می شود و برای کارهای درزگیری، پر کردن ترک ها و صاف کردن دیوار استفاده می شود. پرکاربرد ترین بتونه ای که در نقاشی ساختمان استفاده می شود بتونه روغنی است که برای رنگ های روغنی استفاده می شود. انواع بتونه در رنگ ها (کرم، سفید و قهوه ایی) و شکل های مختلف وجود دارند که هر کدام از آن ها برای فضاهای مختلف استفاده می شوند.

انواع بتونه

بتونه های روغنی، پلاستیک، کناف و بتونه سنگی انواع بتونه هایی هستند که در نقاشی ساختمان استفاده می شوند. هر کدام از این بتونه ها برای کاربری ها و فضاهای مختلفی استفاده می شوند. در ادامه به معرفی کامل انواع بتونه می پردازیم. هنچنین می توانید ویدیو مرتبط با نحوه کشیدن بتونه را در کانال یوتیوب civillater ببنید.

بتونه روغنی

یکی از پرکاربردترین بتونه هایی که در نقاشی ساختمان استفاده می شود، بتونه روغنی است که از ترکیب متریال های زیر ساخته می شود. همچنین ساخت بتونه روغنی نسبت به سایر بتونه ها، سخت تر و نیاز به مهارت بیشتری دارد. بتونه های روغنی برای زیرسازی در سطوح گچی، فلزی، چوبی، سنگی و حتی کناف استفاده می شود. به دلیل ویژگی های زیاد این بتونه، نام دیگر آن بتونه همه کاره است.

  • پودر مل
  • رنگ روغنی براق یا رنگ بتونه
  • تینر
  • آب
  • روغن بتونه
  • تخته صاف یا استانبولی

در صورتی که تصمیم به اجرای رنگ روغنی در دیوار یا سقف خانه دارید باید از بتونه روغنی استفاده کنید. همچنین در صورتی که دیوار شما گچی است و تصمیم به رنگ آمیزی دیوار گرفته اید، پیشنهاد می شود ابتدا دیوار خانه را روغن زیرکار زده و سپس تمام دیوار را با بتونه روغنی، ماستیک انجام دهید. اجرای بتونه در دیوارهای گچی، می تواند از ایجاد ترکهای مویرگی یا تبله رنگ جلوگیری کند.

انواع بتونه در سقف
انواع بتونه در سقف

بتونه پلاستیک

یکی دیگر از بتونه های پرکاربرد در نقاشی ساختمان، بتونه پلاستیک است. این بتونه در مواردی استفاده می شود که تصمیم به رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک یا اکریلیک گرفته باشید. ساخت بتونه پلاستیک به راحتی انجام می شود. برای ساخت این بتونه کافیست پودر مل را با رنگ پلاستیک ترکیب کنید تا بتونه پلاستیک ساخته شود. دقت داشته باشید نسبت ترکیب این دو متریال با یکدیگر برابر است. از این بتونه برای سطوح گچی و سطوح دارای کناف استفاده می شود.


به این نکته دقت داشته باشید بهترین گزینه برای بتونه کاری در رنگ های پلاستیک، بتونه پلاستیک است. پس برای رنگ های پلاستیک از بتونه روغنی استفاده نکنید.


بتونه کناف سقف
بتونه کناف سقف

بتونه کناف

بتونه کناف از ترکیب پودر کناف با آب ساخته می شود. همانطور که از نام این بتونه پیداست، بیشترین استفاده این بتونه، برای سطوح دارای کناف است. البته از این بتونه می توان برای سطوح گچی هم استفاده کرد.
برای ساخت بتونه کناف کافیست 50 درصد پودر کناف را با 50 درصد آب، داخل یک ظرف بریزیم که برای هم زدن آن ها، از چوب یا کاردک نقاشی استفاده می کنیم.

بتونه سنگی

بتونه سنگی، جزء بتونه هایی است که به صورت صنعتی ساخته می شود و در فروشگاه های رنگ موجود است حتی می توان به این بتونه گفت، بتونه روغنی آماده است از این بتونه برای سطوح فلزی استفاده می کنند.

ابزار مناسب برای ساخت بتونه

  • لیسه
  • کاردک
  • ظرف پلاستیکی
  • استانبولی

نکات مهم در انواع بتونه کاری

  • 1- قبل از رنگ آمیزی دیوارهای گچی، از روغن زیرکار و بتونه ماسیتک استفاده کنید.
  • 2- قبل از اجرای بتونه ماستیک، تمام زبری ها و سیمان های روی دیوار را با تیغ یا کاردک بتراشید.
  • 3ـ قبل از بتونه کاری، تمام ترک های دیوار را باز کنید.
  • 4ـ قبل از بتونه کاری، با انواع بتونه آشنا شوید تا برای انجام این کار بهترین انتخاب را داشته باشید.
  • 5ـ درزهای بزرگ یا قسمت های تبله کرده را ابتدا بتراشید و سپس در صورت نیاز به جای بتونه از گچ استفاده کنید.
  • 6ـ در صورتی که از کناف برای پر کردن ترک های دیوار یا سقف گچی استفاده می کنید، به هیچ عنوان ترک ها را با بتونه کناف پر نکنید.
  • 7ـ برای درزهای بین کناف، از نوار طیف استفاده کنید.

تفاوت بتونه ماستیک با بتونه لکه گیری

همانطور که در بالا اشاره کرده ایم از انواع بتونه برای ترمیم ترک ها، پر کردن درزهای دیوار و صاف کردن سطوح استفاده می شود. برای بتونه کاری از دو روش ماستیک کاری و لکه گیری استفاده می کنند.
در بتونه ماستیک، تمام سطوح دیوار یا سقف، بتونه کاری می شود همانطور که در عکس بالا مشاهده می کنید تمام دیوار بتونه کاری شده است. این روش معمولا برای دیوارهای گچی یا دیوارهایی که به زیرسازی زیاد نیاز دارند استفاده می شود. اما در لکه گیری، بتونه فقط بر روی ترک ها و موج های دیوار کشیده می شود.

نگهداری انواع بتونه

1ـ برای نگهداری انواع بتونه از روش های مختلفی استفاده می کنند که در این قسمت به چند مورد از آن ها می پردازیم. یکی از ساده ترین و پرکاربرد ترین روش برای نگهدای بتونه، ریختن آب بر روی بتونه است. در این روش بتونه را داخل ظرف می گذاریم و آب را بر روی آن می ریزیم. همانطور که در عکس زیر مشاهده می کنید.

2ـ یکی دیگر از این روش ها، نگهداری بتونه داخل نایلون است. در این روش می توانید بر روی بتونه، نایلون بکشید تا هیچگونه هوایی به داخل بتونه نفوذ نکند. در این صورت بتونه شما خشک نمی شود.

3- روش دیگر نگهداری بتونه، گذاشتن آن در داخل سطل است. دقت داشته باشید در سطل باید بسته شود تا هیچگونه هوایی وارد بتونه نشود.

مزایای استفاده از انواع بتونه

  • پر کردن تمام فرو رفتگی ها
  • یکدست شدن دیوار
  • مقاومت بیشتر دیوار

جمع بندی

اگر بخوام تمام صحبت های بالا را در قالب یک پاراگراف جمع بندی داشته باشم، مهمترین نکته در نقاشی ساختمان، انجام زیرسازی است که برای این کار از بتونه استفاده می کنند. شناخت انواع بتونه و نحوه ساخت انواع بتونه، مطالبی هستند که در این مقاله گفته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *