مقالات نقاشی ساختمان

تاریخچه نقاشی ساختمان از گذشته تا به امروز در ایران و جهان

تاریخچه نقاشی ساختمان

رنگ آمیزی خانه در گذشته های دورتوسط افراد ثروتمند برای زیبایی و تجملات، خانه های خود را نقاشی می کردند از همین رو تکامل و تاریخچه نقاشی ساختمان از گذشته تا به امروز یک موضوع جذاب و پرکاربردی است که می‌توان به چند دوره مختلف تاریخی تقسیم کرد و تأثیر آن در معماری و فضاهای داخلی ساختمان‌ بررسی کرد.

تاریخچه نقاشی ساختمان در زمان باستان

علاقه انسان ها به نقاشی دیوار از زمان غار نشینی وجود داشته است به طور که نمونه های آن را می توانید در غار لاسکو ببینید. با توجه به پیشرفت انسان ها، استفاده از رنگهای متنوع در رنگ آمیزی دیوار نیز پیشرفت کرد. در این دوره، نقاشی ساختمان به صورت نقوش و طرح‌های هندسی بر روی دیوارها و سقف‌ها انجام می‌شد. از معروف‌ترین نمونه‌های نقاشی ساختمان در دوره باستان، نقوش و طرح‌های باستانی در اماکن تاریخی و معابد قدیمی است که به تاریخ و فرهنگ مربوط می‌شود. به عبارت دیگر نقاشان ساختمان، هنرمندانی بودند که نقاشی خود را بر روی دیوار یا سقف می کشیدند.

نقاشی دیواره های مصر که نشان دهنده فرهنگ آن زمان است یکی از اثار مشهود برای نقاشی دیوار از گدشته تا به امروز است.

برای دیدن قیمت نقاشی ساختمان اینجا کیلیک کنید.

تاریخچه نقاشی ساختمان در میانه‌ی قرون وسطی و رنسانس

در این دوره، نقاشی ساختمان به صورت تزئینات دیواری و تابلو برای کلیساها و مساجد ظاهر می‌شد. اغلب این نقاشی‌ها شامل طرح‌ها و شخصیت‌های مذهبی، صحنه‌های دینی و تصاویر زیبای طبیعت بود. معماری در زمان رنسانس پیشرفت های قابل توجه ای کرد که دنبال آن نقاشی دیوار و ساختمان، اهمیت ویژه ای پیدا کرد. در این دوره نقاشی ساختمان یکی از عناصر اصلی برای معماری داخلی به حساب می آمد. در این دوره هم برای رنگ آمیزی دیوار از رنگدانه های طبیعی استفاده می کردند.

تاریخچه نقاشی ساختمان در دوره نهضت اسلامی

در دوران اسلامی نیز، نقاشی‌های ساختمانی به عنوان یک عنصر مهم در زیباسازی معابد، مساجد، قصرها و ساختمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گرفتند. نقاشی ساختمان در زمان نهصت اسلامی، به معنای نقاشی های مذهبی نیست. برخلاف مسیحیان که در کلیسای خود عکس حضرت عیسی را می کشیدند، مسلمانان کشیدن چهره حضرت محمد و امامان را مناسب نمی دانستند، از همین رو برای زیبایی و رنگ آمیزی دیوار از الگوها و طرح‌های هندسی پیچیده، نقوش نوشتاری مانند خط کوفی، تزئینات هنری و تصاویر از مناظر طبیعی، حیوانات و اشکال مذهبی استفاده می کردند.

نقاشی دیوار اتاق حلب یکی از آثار به جا مانده از همین دوران است.

تاریخچه نقاشی ساختمان از قرن 17 و 18 تا کنون

در این زمان سرعت تولید رنگ های طبیعی افزایش پیدا کرد و پایه های اولیه نقاشی ساختمان به صورت امروزی و ساده تشکیل شد. همانطور که در بالا اشاره کریم تا قبل از این زمان استفاده از اشکال هندسی، الگوها و طرح های پیچیده به همراه تصویر افراد بر روی دیوارها و سقف ها رواج بیشتری داشت. در سده 18 میلادی و صنعتی شدن کشورها، تولید رنگها به صورت مکانیکی امکان پذیر شد و از این تاریخ به بعد نقاشی ساختمان و تولید رنگ، جایگاه ویژه ای در تجارت جهانی پیدا کرد.

تاریخچه نقاشی ساختمان
19th Century ironworks. Historical artwork of an ironworks in Germany. From Weltall und Menscheit (Universe and Humanity), by Hans Kraemer (ca. 1880).

قبل از صنعتی شدن کشورها تمام رنگهایی که تولید می شد به صورت طبیعی بودند اما با پیشترفت تکنولوژی، رزین های روغنی که از سرب گرفته می شدند وارد صنعت رنگ سازی شدند از هیمن رو رنگهای روغنی جایگاه ویژه ای برای نقاشی ساختمان پیدا کردند. با گذشت زمان در تاریخ 1970 در کشور آمریکا و سایرکشورها، استفاده از رنگ روغنی سرب دار، به دلیل ضررهای انسانی و زیست محیطی ممنوع شد. از همین رو استفاده از رنگ اکریلیک رواج بیشتری پیدا کرد.

تاریخچه نقاشی ساختمان در ایران

تا قبل از سال 1318، استادان نقاش ساختمان برای رنگ آمیزی خانه و کاخ ها از رنگدانه های طبیعی استفاده کرد تا اینکه در سال 1318 اولین کارخانه رنگسازی ایران تاسیس و رنگهای کارخانه ای وارد بازار شد. تا سال 1341 تولید رنگ به مواد معدنی و گیاهی بستگی داشت اما بعد از این تاریخ، صنعت تولید رنگدانه های مصنوعی وارد ایران شد و پایه و اساس رنگ های امروزی را تشکیل دادند.

نکته مهم در نقاشی ساختمان ایران، این است که هنوزم از رنگ روغنی برای رنگ آمیزی دیوار استفاده می کنند. این در حالی است که از سال 1970، استفاده از این رنگ در تمام دنیا ممنوع شده است. البه باید به این نکته اشاره کرد طبق مقررات ملی ساختمان ایران، استفاده از رنگ روغنی در ساختمان ها ممنوع است، اما اجرای آن در ساختمان های نوساز و قدیمی ساز هنوزم رواج دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *