یکی از اتفاق های بدی که می تواند برای هر خانه ای اتفاق بیافتد، پوسته شدن رنگ است که دلایل مختلفی از قبیل، نم کشیدن دیوار، استفاده از رنگ نامناسب یا اجرای ضعیف نقاش ساختمان، می تواند علل این اتفاق باشد. برای ترمیم این قسمت از دیوارها و سقف ها، ابتدا علل این اتفاق را پیدا کنید، سپس به سراغ بر طرف کردن آن بروید. در این مقاله اصلی ترین علت در پوسته شدن رنگ دیوار و سقف را می گوییم و سپس راه های درست کردن آن را به همراه یک ویدیو از یوتیوب که توسط گروه ساختمانی بچه مهندس گرفته شده است، به شما نشان می دهیم.
ویدیو ترمیم دیوار پوسته شده را در یوتیوب از کانال بچه مهندس ببنید.
عوامل اصلی در پوسته شدن رنگ
دیوار مجاور سرویس بهداشتی، سقف طبقه آخر یا دیوار مجاور پنجره از قسمت هایی هستند که معمولا رنگ آنها بلند و پوسته پوسته می شود. در ادامه عوامل اصلی در بلند شدن رنگ یا همان پوسته شدن دیوار و سقف را به شما می گوییم
1ـ دیوار یا سقف رطوبت دیده یا به اصطلاح دیوار نم گرفته
یکی از عوامل اصلی در پوسته شدن رنگ همین موضوع است. همانطور که در بالا هم اشاره کردم دیوارهای مجاور سرویس بهداشتی وسقف طبقه اخر همیشه در مجاورت آب و رطوبت قرار دارند. اما به این نکته دقت کنید که در میان دیوار و رطوبت این قسمت ها، پوشش ایزولاسیون قرار دارد که مانع از خراب شدن دیوار و سقف می شود. در صورتی که این پوشش از بین برود رنگ شما به مرور پوسته می شود.
پس به صورت کلی هر دیوار یا سقفی که در مجاورت رطوبت یا فضای باز بیرون قرار بگیرد مانند،سرویس بهداشتی ها، پشت بام و دیوارهای آزاد طبقه نیاز به پوشش ایزولاسیون دارند و در صورتی که این پوشش از بین برود ابتدا پوشش را ترمیم و سپس به فکر درست کردن رنگ ساختمان باشید.
2ـ دیوار یا سقف موجود در فضای با رطوبت زیاد
مکان هایی مانند سرویس بهداشتی ( حمام )، استخر، آشپزخانه های صنعتی و حتی خانه های شمال کشور جز مکان هایی هستند که درصد رطوبت در آنها بالاست که باعث پوسته شدن رنگ در دیوارها و سقف ها می شود.
برای ترمیم این قسمت ها نیازی به ترمییم ایزولاسیون نیست و فقط کافیست قسمت های پوسته شده را با تیغ یا کاردک بتراشید و سپس مراحل نقاشی ساختمان را انجام دهید. برای خواندن مقاله آموزش نقاشی ساختمان اینجا کیلیک کنید.
3ـ عملکرد ضعیف نقاش ساختمان
یکی دیگر از عوامل اصلی در خرابی دیوار و سقف، عملکرد ضعیف مجری پروژه است (نقاش ساختمان). در صورتی که از سطح دیوار با آلودگی هایی مانند چربی و روغن آغشته باشد یا رنگ آمیزی بر روی گچ سفید صورت بگیرید، خراب شدن دیوار طی دو سال آینده حتمی است.
همانطور که در مقاله آموزش نقاشی ساختمان اشاره کرده ایم، برای دیوارهای گچی قبل از شروع رنگ آمیزی باید از روغن زیرکار و بتونه ماستیک استفاده کنید در غیر این صورت دیوار شما تبله کرده و پوسته شدن رنگ اتفاق می افتد. برای جلوگیری از این خرابی، می توانید اجرای نقاشی ساختمان را به گروه ساختمانی بچه مهندس بسپارید تا با خیال راحت نقاشی منزل شما را انجام دهد. کافیست با شماره زیر تماس بگیرید.
برای دیدن قیمت نقاشی ساختمان بچه مهندس وارد مقاله ما شوید.
عوامل کم تاثیر در پوسته شدن رنگ
80 درصد خرابی دیوارها و پوسته شدن رنگ دیوار و سقف به خاطر عوامل بالاست. در ادامه عواملی را به شما می گوییم که تاثیر کمتری در این خرابی دارند اما بی تاثیر نیستند.
نور خورشید
در صورتی که دیوارها یا سقف در معرض مستقیم نور خورشید قرار داشته باشند احتمال بلند شدن رنگ و پوست پوست شدن رنگ وجود دارد. به عنوان مثال دیوار یا سقف بالکن و تراس در معرض مستقیم نور خورشید قرار دارند که باعث پوسته شدن رنگ دیوار و سقف می شود.
تغییرات دمایی
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در خرابی دیوار و سقف ها، تغییرات دمایی است. این اتفاق در بالکن، تراس، حمام و آشپزخانه قابل مشاهده است.
گچکاری نامناسب
یکی از عواملی که دست نقاش ساختمان نیست و به زیرسازی کار مربوط می شود. در صورتی که گچکاری دیوار یا سقف، کیفیت مناسب را نداشته باشد باعث خرابی و پوست پوست شدن رنگ دیوار و سقف می شود.
رنگ تاریخ گذشته یا رنگ بی کیفیت
استفاده از رنگهای بی کیفیت یا رنگ تاریخ گذشته می تواند عمر مفید نقاشی ساختمان را کاهش دهد و منجر به پوسته شدن رنگ شود.
گذشت زمان
رنگهای روغنی معمولا طول عمر بیشتری نسبت به رنگهای پلاستیک دارند اما به صورت کلی اگر از رنگ آمیزی خانه شما چندین سال گذشته است این امر می تواند باعث خرابی و پوسته شدن دیوار شود.
پوشش رنگ قدیمی
همانطور که در بالا اشاره کردم گذشت زمان می تواند باعث خرابی دیوار و سقف شود همچنین باید به این موضوع اشاره کنم در صورتی که از رنگ آمیزی خانه شما سالیان زیادی می گذرد کیفیت رنگ دیوار و سقف از بین می رود و چسبندگی لایه جدید بر روی لایه قدیمی به خوبی صورت نمی گیرد و باعث پوسته شدن رنگ می شود
مواد خورنده
انتخاب رنگ براساس شرایط محیط صورت میگرد. در صورتی که در محیط های اسیدی یا بازی از رنگ نامناسب استفاده بکنید طول عمر نقاشی ساختمان کاهش پیدا می کند و سریعتر به حالت خرابی می رسد.
ترمیم رنگ پوسته شده یا دیوار نم دار
راه های ترمیم این خرابی را در عوامل اصلی این اتفاق اشاره کردم که نیاز به ترمیم ایزولاسیون در دیوارهای مجاور رطوبت و استفاده از روغن زیرکار و بتونه ماستیک در دیوارهای گچی است اما برای ترمیم موارد کم تاثیر باید کارهای زیر را انجام دهید.
- تراشیدن دیوار یا سقف و ریختن پوسته های رنگ
- زیرسازی با بتونه روغنی برای دیوارها، زیرسازی با بتونه پلاستیک برای سقف ها و در صورتی که آسیب وارد زیاد باشد زیرسازی با گچ
- استفاده از سنباده برای از بین بردن زبری ها و لبه بتونه ها
- رنگ آمیزی دست اول( آستر اول )
- زیرسازی دوباره با بتونه کشیدن سنباده بر روی دیوار یا سقف پس از خشک شدن بتونه ها
- رنگ آمیزی دست دوم و دست سوم ( آستر دوم و سوم )