مقالات نقاشی ساختمان

معرفی انواع رنگ روغنی(سه رنگ اصلی)

انواع رنگ روغنی

رنگ های روغنی، پلاستیک و اکریلیک سه تا از پر کاربرد ترین رنگهای مورد استفاده در نقاشی ساختمان هستند که در این مقاله، به صورت اختصاصی انواع رنگ های روغنی شامل رنگ روغنی براق، مات و نیمه براق به همراه مزایا و معایب هر کدام را به شما می گوییم.

رنگ روغنی چیست؟

پایه اصلی رنگ روغنی ، روغن کتان است که از جوشاندن بذر کتان بدست می آید این روغن با مواد رنگی که اغلب از جنس کادیوم یا پلیمر هستند ترکیب میشوند تا روغن بدست آمده از بذر کتان و مواد رنگی که با آن ترکیب شده، روغن جلا اضافه شود و چسبندگی مناسب به آهن، چوب، و دیوارهای ساختمانی پیدا کند. جلای مورده استفاده در ترکیبات رنگ روغنی از جنس آکلیدی می باشد که به همین خاطر به رنگ های روغنی ، رنگ های آکلیدی نیز می گویند.

انواع رنگ روغنی

رنگ های روغنی به سه دسته رنگ روغنی براق ، روغنی روغنی مات و رنگ روغنی نیمه مات یا(نیمه براق) تشکیل می شوند که به توضیح هر کدام از این رنگ ها می پردازیم.

برای خواندن مقاله مرتبط با مزایا و معایب رنگ پلاستیک به مقاله ما سر بزنید

رنگ روغنی براق

همانطور که از اسم این رنگ پیداست، براقیت و درخشندگی مهمترین ویژگی رنگ براق است. برای رنگ آمیزی دیوارهای خانه از ترکیب رنگ روغنی براق و مات استفاده می کنند.علت این موضوع ویژگی هر کدام از این رنگهاست به عنوان مثال قابلیت شستشوی رنگ های روغنی به علت وجود رنگ براق، و همچنین پوشش مناسب رنگ که جذابیت بصری دیوار را تعمین می کند به علت وجود رنگ مات است. در ادامه ویژگی های مثبت هر یک از آنها را بیشتر می خوانید.
استفاده تنها از رنگ روغنی براق، فقط و فقط بر روی سطوح فلزی و چوبی مانند نرده ها،‌ درب و پنجره پیشنهاد می شود.

مزایا و معایب رنگ روغنی براق

  • ماندگاری بالا
  • قابلیت شستشو بالا
  • گرد و غبار کمتری جذب می کند
  • و معایب آن انعکاس زیاد نور
  • و نشان دادن دیوار موج دار

عکس پایین انعکاس نور زیاد را در رنگهای براق به خوبی نشان می دهد.

برای دیدن قیمت نقاشی ساختمان در سال 1403 با رنگ روغنی اینجا کلیک کنید

رنگ روغنی براق
رنگ روغنی براق

رنگ روغنی مات

همانطور که از اسم این نوع رنگ پیداست، براقیت زیادی ندارد و نسبت به خانواده خود کدر ترین نوع رنگ است. در گذشته نه چندان دور از رنگ مات برای نقاشی سقف ساختمان استفاده می کردند اما امروزه رنگ پلاستیک جایگاه ویژه ای در رنگ آمیزی سقف پیدا کرده است.
از آنجایی که رنگهای مات قابلیت شستشو ندارند استفاده از این رنگها به تنهایی، برای رنگ آمیزی دیوارها پیشنهاد نمی شود. اما از آنجایی که ناهمواری ها و موج های دیوار را کمتر نشان می دهد باعث پوشش مناسب و زیبا تر کردن خانه می شود به عنوان مثال تصویر پایین را با تصویر بالا مقایسه کنید تا براق بودن و مات بودن دیوار را درک کنید. همچنین برای زیبایی بیشتر خانه می توانید از نقاشی ساختمان مدرن استفاده کنید.

مزایا و معایب رنگ مات

  • ناهمواری و موج کمتری را نشان می دهد
  • ظاهری زیبا و دلنشین دارد
  • انعکاس نور کمتری دارد.
  • قابلیت شستشو و تمیزکردن ندارد.
رنگ روغنی مات
رنگ روغنی مات

مقایسه رنگ روغنی براق و رنگ مات

یکی از ویژگی های بارز رنگ مات نشان ندادن موج ها و ناهمواری های دیوار است که این مزیت باعث جذابیت و زیبایی بیشتر دیوارهای خانه می شود. همچنین مهمترین مزیت رنگ براق، قابلیت شستشوی آن است. در صورتی که ملاک شما برای رنگ آمیزی زیبایی دیوارهاست پیشنهاد می شود از رنگ مات تر استفاده کنید. به عنوان مثال برای رنگ آمیزی دکورهای کافه، رستوران و فروشگاه ها می توانید از رنگ مات استفاده کنید اما به صورت کلی نقاشی ساختمان با رنگ روغنی به صورت نیمه براق یا نیمه مات می باشد که هر دو ویژگی زیبایی و قابلیت شستشو را با هم داشته باشد.

دو عکس بالا را در یک قاب می گذاریم تا متوجه تغیرات دیوار شوید. همچنین ویدیو مرتبط با این طرح نقاشی ساختمان را می توانید در یوتیوب ببنید

رنگ روغنی نیمه براق یا نیمه مات

همانطور که در بالا گفتم هر کدام از رنگ های روغنی براق و مات ویژگی هایی مثبت و منفی خود را دارند. این ویژگی ها به تنهایی نیاز ما را برای رنگ کردن دیوارها تامین نمی کند از این رو از رنگ روغنی نیمه مات یا نیمه براق استفاده می کنیم این رنگ از ترکیب رنگ براق و رنگ مات بدست می آید. مقدار رنگ براق ومات برابر است یعنی( 50 به 50). این رنگ را می توانید به صورت آماده بخرید یا می توانید از ترکیب رنگ براق و رنگ مات استفاد کنید. توجه داشته باشید نسبت (50 به 50) حدودی است و شما می توانید این نسبت را با توجه به شرایط تغییر دهید به عنوان مثال در صورتی که الویت شما از رنگ آمیزی دیوار شستشو باشد، می توانید از ترکیب 60 الی 70درصد رنگ براق و 40 الی 30 درصد رنگ مات استفاده کنید.

نتیجه گیری

برای رنگ آمیزی خانه از انواع رنگهای ساختمانی استفاده می کنند. یکی از رایج ترین رنگ هایی که برای دیوار استفاده می کنند، رنگ روغنی می باشد. همانطور که در بالا اشاره کردم مناسب ترین رنگ برای دیوار، رنگ نیمه مات یا نیمه براق می باشد که از ترکیب رنگ براق و مات بدست می آید. برای رنگ آمیزی خانه با رنگ روغنی می توانید با گروه ساختمانی بچه مهندس تماس بگیرید. همچنین می توانید خانه را خودتان رنگ آمیزی کنید، کافیست مقاله مرتبط با آموزش نقاشی ساختمان را بخوانید . این مقاله همراه با ویدیو آموزشی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *