دکوراسیون داخلی

ضوابط طراحی آشپزخانه

یکی از قسمت های پر رفت و آمد خانه، آشپزخانه است که در طراحی آن باید استاندارد هایی رعایت گردد. در این مقاله سعی کرده ایم استانداردهای طراحی آشپزخانه را به طور کامل و جامع اعم از طراحی داخلی، طراحی کابینت و… به شما بگوییم. همچنین در انتها فیلمی راجب همین موضوع براتون گذاشته ام

استانداردهای طراحی داخلی آشپزخانه

حداقل فضایی که برای آشپزخانه می توان تخصیص داد 5.5 متر مربع است اگر در آشپزخانه غذا می خورید این مقدار به 7.5 متر مربع تغییر می کند. این در حالی است که فضای آزاد آشپزخانه باید بیشتر از 2.75 باشد. محل قرار گیری آشپزخانه بهتر است نزدیک به یک پنجره باشد تا فرایند تهویه راحتر صورت گیرد.طراحان، بسته به فضای موجود شکل آشپزخانه را تعیین میکنند که انواع آن را در ادامه به شما می گویم. خوب تا اینجای کار دست سازنده است که با توجه به فضا،طرح و ضوابط را رعایت کند. بریم سراِغ طراحی داخلی آشپزخانه.

انواع طراحی آشپزخانه از نظر شکل ظاهری

طراحی یک طرفه یا گالری

این طرح زمانی اجرا می شود که فضای شما کم است و دست طراح برای طراحی بسته است. از انجایی که سه وسیله یخچال و اجاق گاز و ظرفشویی پر کاربردترین وسیله ها در آشپزخانه است و نمی توان این وسایل را به صورت مثلثی جا گذاری کرد باید دقت داشت در این شکل از آشپزخانه، حتما ظرفشویی بین یخچال و اجاق گاز قرار گیرد.

طراحی آشپزخانه موازی یا دو طرفه

در این شکل آشپزخانه شما دو دیوار دارد که می توانید مثلث کار در آشپزخانه را طراحی کنید.نکته مهم در این شکل از آشپزخانه ها فاصله بین دو کابینت است که باید 140 سانتی متر باشد البته با توجه به فضای موجود در آشپزخانه می توان این فاصله را تا 90 سانتی متر کاهش داد اما با این کار استاندارد طراحی اشپزخانه رعایت نشده است.

طراحی آشپزخانه L شکل

دیوارهای این نوع آشپزخانه نسب به یکدیگر متقاطع هستند. در این نوع آشپزخانه طراحی نسبت به دو مورد بالایی راحتر است

طراحی آشپزخانه U شکل

آشپزخانه های U شکل استاندارد ترین و بهترین محیط برای طراحی آشپزخانه، همین شکل است به طوری که دست طراح برای طراحی بسیار باز است از نقاط قوت این طرح می توان به فضای کار و تعداد کابینت های بیشتر اشاره کرد.

چیدمان آشپزخانه

این قسمت از آشپزخانه را می توان با سلیقه خودمان بچینیم این در حالی است که در ادامه به اصول استانداردی می پردازیم که می توانید در چیدمان خانه تان از آن استفاده کنید. مثلث کار که در بالا چند بار تکرار شده شامل ظرفشویی، یخچال و اجاق گاز است که برای هر کدام از این وسیله ها بهتر است محل مناسب را انتخاب کنیم. مثلا محل مناسب برای یخچال، نزدیک درب ورودی است چرا که بیشتر افراد خانواده با این وسلیه سرو کار دارند وسیله درگیر هستند. اما به این نکته دقت داشته باشید حد المکان درب یخچال به سمت سالن پذیرایی باز نشود تا با هر بار باز شدن محتویات آن قابل مشاهده نباشد همچنین محل قرار گیری یخچال به گونه ایی باشد که درب یخچال به طور کامل باز شود

نحوه ی انتخاب مبلمان در طراحی داخلی

بهترین محل برای قرار گیری ظرفشویی بین یخچال و اجاق گاز است. همچنین محل ظرفشویی هر چی نزدیک به پنجره باشد موجب تهویه بهتر هوا در آشپزخانه میگردد. در حالت استاندارد، سینک ظرفشویی باید از یک طرف 60 سانتی‌متر و از طرف دیگر 45 سانتی‌متر فضا داشته باشد. همچنین اگر فاصله‌ی نزدیک‌ترین لبه‌ی سینک با ماشین ظرفشویی، 91 الی 92 سانتی‌متر در نظر گرفته شود، مطابق با اصول طراحی کابینت آشپزخانه خواهد بود.

اجاق گازها نباید کنار پنجره قرار بگیرند علت اینکار باد ورودی از پنجره ممکن است گاز را خاموش کند همچنین توصییه میشود دو طرف اجاق گاز، کابینت باشد تا فضای کار بیشتری برای آشپز فراهم شود.

فاصله‌ی هود از اجاق گاز: بهتر است این فاصله حداقل برابر با 60 سانتی‌متر باشد. به منظور اطمینان بیشتر توصیه می‌شود فاصله‌ی هود از اجاق گاز را در طراحی کابینت آشپزخانه 75 سانتی‌متر مدنظر قرار دهید. برای سقف هایی که ارتفاع کوتاهتری دارند رساندن کابینت تا سقف خطای دید ایجاد می کند و می تواند سقف را بلند تر نشان دهد.

خوب خوب بریم سراغ اندازه های استاندارد برای کابینت

ارتفاع استاندارد کابینت های پایین معمولا بین 70 تا 75 سانتی متر البته قسمت پاخور هم که به اندازه های 10 الی 18 سانتی متر است به این ارتفاع اضافه میشود.

عرض استاندارد برای کابینت های پایینی 0.6 تا0.66 است

عرض کابینت هایی بالایی 0.3 است

ارتفاع استاندارد بین کابینت پایین و کابینت بالایی 0.3 تا 0.5 است البته این فاصله به شرایطی مانند فضای آشپزخانه، ارتفاع آشپزخانه و قد افراد بستگی دارد.

ارتفاع کابینت های بالایی با توجه به قد افراد طراحی می شوند اما معمولا بین 50 تا 90 سانتی متر طراحی می گیرند.

ارتفاع کابینت های عمودی یا باکسی هم با توجه به قد افراد و ارتفاع کف از سقف آشپزخانه طراحی می گیرند اما این ارتفاع معمولا بین 180 تا 220 سانتی متر طراحی می گیرند

ارتفاع استاندارد برای کانتر 0.8 تا 0.9 است که این اندازه ها بستگی به نحوه استفاده شما از کانتر دارد.

حالا شما فرض کنید آشپزخانه شما کم نور باشد پس بهتر است رنگ کابینت شما براق باشد تا بازتاب نور به روشنایی آشپزخانه کمک کند یا می توانید فضای بین کابینت های پایین و بالا را بیشترین مقدار استاندارد در نظر بگیرید تا به روشنایی آشپزخانه بیشتر کمک کنید. کار دیگری که می توانید انجام دهید استفاده از شلف ها است اینکار باعث می شود فضای کمتری از آشپزخانه با کابینت پر شود و به روشنایی آشپزخانه شما کمک کند. همچنین در آشپزخانه هایی که نورگیر هستند می توان رنگ مات برای کابینت ها استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *