یکی از متریال هایی که در همه ساختمان های امروزی دیده می شود، کناف است. کناف ها به علت وزن سبک و سرعت اجرا بالا جایگاه ویژه ای بین مهندسان و سازندگان پیدا کرده است. قبل از نصب کناف در سقف ها و دیوارها باید با نکات اجرایی آن بیشتر آشنا شوید که درادامه نکات مربوط به اجرا کناف را به شما می گوییم. همچنین در انتها مقاله می توانید کتاب آموزش کناف را به صورت pdf دانلود کنید.
کناف یا پنل گچی چیست
پنل گچی یا کناف ساختارهای سبکی هستند که به واسطه تولید صنعتی دارای مشخصات فنی استاندارد بوده، این پنل ها دارای هسته گچی بوده که صفحات و لبه های طولی آن به وسیله کاغذ مخصوص پوشانده شده است. به این نکته دقت کنید در کشور ایران پنل های گچی با نام کلی کناف شناخته میشوند. اما به صورت کلی کنا به دو نوع سیمانی و گچی تقسیم می شود.
برای دیدن قیمت نصب کناف اینجا کلیک کنید
نصب کناف سقف با سازه گذاری دو طرفه d112a
در صورتی که سازه گذاری ما دو طرفه باشد می توان پنل ها را در یک یا دو لایه نصب نمود. با توجه به عملکرد بالای سقف کاذب دو طرفه می توان از این سقف، برای بسیاری از فضاها و طرح ها استفاده کرد. هزینه نصب کناف در این مدل از سقف ها به نسبت سقف های یک طرفه بیشتر است.
نصب سقف کناف با سازه گذاری یک طرفه D112B
ساختار این سقف شامل یک زیرسازی فولادی سبک با سازه گذاری در یک جهت بوده که پنل ها در یک یا دو لایه بر روی آن نصب می شوند.زمانی که یک سقف کاذب با سرعت اجرای بالا و حداقل مصالح و هزینه، مد نظر باشد این نوع سقف گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. به لحاظ اجرایی توصیه میشود که از این نوع سقف با در نظر گرفتن شرایط زیر استفاده شود:
ـ سطح سقف کاذب کمتر از 50 متر مربع
ـ دهانه سقف کاذب کمتر از 4 متر
ـ ارتفاع آویزگیری کمتر از 50 سانتیمتر
اجرا سقف کناف
اجرای زیر سازی تراز:به وسیله ریسمان رنگ پاش، خط تراز سقف کاذب بر روی دیوار پیرامونی مشخص می شود سازه تراز در محل خود به وسیله عامل اتصال مناسب و در فواصل معین به دیوار زمینه متصل می گردد. توجه شود که در کلیه ساختارهای سقف کناف یکپارچه، سازه تراز به دو صورت باربر و غیرباربر قابل اجرا است. برای نصب کناف در سقف های دوطرفه و یک طرفه، استفاده از سازه تراز الزامی است.
اجرا آویز ها: به وسیله ریسمان رنگ پاش، محل اجرا آویز ها بر روی سقف اصلی مشخص می شود. با استفاده از عامل اتصال مناسب، آویز به سقف اصلی متصل می شود. برای این منظور و بسته به نوع و شرایط سقف اصلی، می توان از مهار چکشی(برای سقف های بتنی) و با مهارهای ویژه اعضای توخالی(برای بلوک های سیمانی در سقف های تیرچه بلوک) استفاده نمود. فواصل آویزها بر اساس رده وزنی سقف کاذب و نوع مقاومت در برابر حریق مشخص می شود
اجرای سازه های باربر: سازه های باربر توسط رکاب به آویز متصل میشوند. با توجه به تراز مورد نظر، رکاب توسط سوزن تنظیم ارتفاع به آویز متصل میشود. سازه باربر توسط دو عدد پیچ LN به رکاب متصل میشود.
اجرای سازه های پنل خور: سازه های پنل خور توسط قطعه اتصال کامل یا قطعه اتصال نیمه، به سازه های باربر متصل می شود.
نصب کناف: برای دستیابی به حداکثر استحکام در ساختار باید پنل ها به نحوی نصب شوند که لبه عرضی آن ها در یک راستا قرار نگیرند. اتصال صفحات گچی به زیر سازی به وسیله مخصوص کناف و با استفاده از دستگاه پیج زن قابل تنظیم صورت می گیرد. فاصله مجاز اجرای پیچ ها بر روی صفحات گچی ،17 سانتی متر می باشد. در ساختارهای دولایه، فاصله مجاز اجرای پیچ ها در لایه اول را می توان تا سه برابر افزایش داد مشروط بر این که لایه دوم در همان روز نصب شود.
اجرای درز انقطاع : در سقف های پیوسته با وسعت زیاد، باید درز انقطاع ایجاد نمود. به طور معمول برای فوصل حداکثر تا 15متر در هر امتدادهای طولی و یا عرضی سقف های پیوسته، درز انقطاع در نظر گرفته می شود.به طور کلی درزهای انقطاع برای ایجاد هماهنگی میان ساختار سقف کاذب و جابه جایی هایی سازه اصلی بنا ، در نظر گرفته میشود
درزگیری و آماده سازی: پس از تکمیل ساختار، درزگیری و آماده سازی سطح پنل ها برای پذیرش پوشش نهایی (نظیر رنگ) انجام میشود. برای اجرای این کار ابتدا نوار درزگیر را به درزهای کناف می چسبانند گام دوم برای درزگیری، بتونه کشی(ماستیک) به وسیله پودر کناف است. این کار دو الی سه بار انجام مشود تا سطحی یکپارچه تشکیل شود پس از ماستیک کردن، لایه اخر که شامل رنگ می باشد بر روی کناف اجرا میشود.
ویدیو مرتبط با نصب کناف مدرن در سقف را می توانید در یوتیوب ببنید.
مکان های نصب کناف در خانه
پنل های گچی در سقف ها و دیوار های داخلی نصب می شوند که در جامعه ایران به عنوان سقف کاذب یا دیوار کاذب شناخته میشوند. سقف کاذب، سقفی است که در هنگام بهره برداری مشاهده میشود. نصب کناف در دیوارها و سقف ها از نوع خشک است که در پشت این سقف ها تاسیسات مکانیکی و برقی و همچنین سقف های سازه ایی وجود دارند. در کل سقف های کاذب برای زیبایی بیشتر خانه استفاده میشوند.
دیوار های کاذب نیز به صورت خشک انجام میشوند منظور از اجرای خشک یعنی بدون استفاده از ملات اجرا می گردند. از دیوارهای کاذب برای جدا کردن فضای داخلی استفاده می کنند.
برای دیدن 50 مدل سقف کناف پذیرایی اینجا کیلیک کنید.
کناف کاری سقف سالن پذیرایی
یکی از مکان های پر رفت و آمد، سالن پذیرایی است. طراحان معماری، سالن پذیرایی را یکی از بخش های مهم ساختمان می دانند و نگاه ویژه ای به این فضا دارند. از همین رو در کناف کاری سقف سالن پذیرایی از طرح ها و شکل های خاص استفاده می کنند تا جلوه ویژه ایی به خانه بدهند.
در صورتی که شما به دنبال کناف سقف ساده باشید می توانید از دورباکس استفاده کنید. دروباکس ها ساده ترین طرح کناف کاری هستند که محل مناسبی برای پوشش هالوژن ها و نور مخفی می باشند.
کناف کاری سقف آشپزخانه
برای آشپزخانه ها می توانید از طرح های ساده یا پیچیده استفاده کنید. در صورتی سقف سالن و آشپزخانه به صورت یکدست و یکپارچه باشد پیشنهاد می شود از طرح ها و شکل های مختلف استفاده کنید تا فضای آشپزخانه از سالن پذیرایی جدا شود.
نصب کناف اتاق خواب
برای اتاق خواب می توانید از کناف کاری دکوراتیو و ساده استفاده کنید. معمولا برای پشت تخت ها از طرح ها جذاب استفاده می کنند. نورپردازی در اتاق خواب یکی از نکاتی است که باید به آن دقت کنید پس در هنگام نصب کناف لاین های نوری یا هالوژن ها را در جای مناسب قرار دهید.
نصب کناف دیوار
در ساختمان های بلند مرتبه از دیوارهای کاذب به دلیل وزن سبک استفاده می کنند. بهترین گزینه برای دیوار کاذب، کناف است. برای کناف کاری دیوار از نوع خاصی از کناف به عنوان کناف ضد حریق استفاده می کنند و فضای بین کناف ها را مواد عایق صوت و حرارت پر می کنند.
مزایا کناف کاری
- سرعت اجرای بالا
- انعطاف پذیری زیاد
- عدم نیاز به پیش بینی آویز
- ایمن در برابر زلزله
معایب کناف کاری
مقاومت کم در برابر ضربه
مقاومت کم در برابر رطوبت( البته می توانید از نوع آکوپنل برای مقاومت بیشتر استفاده کنید)
مقاوم در برابر زلزله؟؟ سوالی که اکثر دوستان می پرسند نصب کناف چگونه مقاومت ساختمان را در برابر زلزله افزایش می دهد؟؟
در ساختار سقف ها یا دیوار های کاذب اتصالات و مهارهای استاندارد استفاده شده و مهمترین دلیلش سبکی وزن این نوع سقف ها یا دیوار های کاذب است به طوری که وزن مخصوص پنل های گچی با ضخامت 12.5 میلیمتر کمتر از 15 کیلو گرم بر متر مربع است. در مبحث زلزله هر چقدر وزن سازه سبک تر باشد تاثیر زلزله بر روی سازه کمتر می شود.